Alaca Camii İle Osmanlının Mirasını Keşfedin

Alaca Camii İle Osmanlının Mirasını Keşfedin

Alaca Camii İle Osmanlının Mirasını Keşfedin, Osmanlı imparatorluğu yüzyıllar boyunca Balkanlar’da son derece demokratik bir yaklaşımla hâkimiyetini...

Alaca Camii İle Osmanlının Mirasını Keşfedin

Osmanlı imparatorluğu yüzyıllar boyunca Balkanlar’da son derece demokratik bir yaklaşımla hâkimiyetini sürdürmüş ve tüm Balkanlıların kalbini kazanmıştır. Balkanlarda birçok eser, birçok yapıt yapmış ve Balkan halkına muhteşem bir tarih hediye etmiştir.

Alaca Camii bu eserlerin en önemlileri arasında yer almaktadır. Bu caminin diğer ismi renkli camiidir. İshak bey mimarlığında yapılmıştır. 1438 tamamlanan camii Balkanların en güzel eserleri arasında yer almaktadır. Cami avlusunda bulunan Hurşide ve Mensure Hanım yatmaktadır. Sekiz köşeli Türbede cami inşaatını finanse eden iki kız kardeş yatmaktadır.

Alaca camii Balkanların en gözde en ünlü eseri olarak günümüze kadar gelmiştir. O yıllardan günümüze kadar devam eden dostluk ve kardeşlik sayesinde bugün öğrencilerimiz Balkanlarda eğitim almaktadır. Bosna Hersek bu konuda en çok tercih edilen ülkelerden biridir. Müslüman bir ülke olması bu tercihte en önemli noktadır.

İç Mirasiyle Tam Bir Sanat Eseri

Yaklaşık bir metre kalınlığındaki cami duvarlarında sedra denilen özel bir taş kullanılmıştır. Türkiye’de benzerlerine pek rastlanamayan caminin dış duvarlarındaki süslemeleri görenleri büyülemektedir. Bu özelliğiyle de yaygın olarak “Alaca Camii” şeklinde tanınmaktadır. Ayrıca Alaca Camii Rumeli’de bu tür camilere verilen ortak addır. Bu çeşit mimariye sahip en güzel camilerden biri Arnavutluk’un başkenti Tiran’ın merkezindeki meydanda bulunan Ethem Paşa Camii, diğeri ise Makedonya’nın yemyeşil şehirlerinden biri olan Tetova’daki Alaca Camii’dir.

Keşke Osmanlılar Zamanında Yaşasaydım Diyenlere Duyrulur

Her vakit dolup taşan cami, sadece dış mimarisi ile büyülemekle kalmamakta, içerisindeki süslemelerle de usta sanatkârlar tarafından yapıldığını gözler önüne sermektedir. İç duvarlarında kalem işi tekniği ile tasarlanan desenler kusursuz olarak çizilmiş ve hala tazeliğini korumaktadırlar. Caminin hemen altında ufacık odalardan oluşan 10 adet dükkândan ibaret bir çarşı bulunmaktadır.

Uluslararası Travnik Türkiye’den giden öğrencilere Türkçe destekli eğitim olanağı sağlamaktadır. Mavi diploma sahibi olmanın yanı sıra Travnik’in güzelliklerini keşfetme imkanı da bulabileceksiniz.

Süleyman Paşa Camii’nin önünde bir şadırvan, doğusunda 1839 yılına ait bir çeşme, ayrıca güneyinde ise Lavsa Nehri üzerinde bulunan iki gözlü bir köprü bulunmaktadır. Şehrin merkezinde bulunan Osmanlı dönemine ait, etrafının su arklarıyla çevrili olmasının yanı sıra, büyüleyici mimarisiyle Süleyman Paşa Camii de adeta ziyaretçilerini alıp XVIII. yüzyıla götürmektedir.

Uluslararası Travnik Üniversitesi YÖK tarafından tanınmaktadır. Üniversitede öğrenciler birçok alanda eğitim alabilmektedirler. Hukuk, Mimarlık, İnşaat Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Telekomünikasyon, Lojistik, Mühendislik Yönetimi eğitim alınabilecek bölümlerden birkaçıdır.

Siz de bu bölümlerde hem lisans hem lisans tamamlama eğitimlerini herhangi bir YGS, LYS, DGS şartı olmadan gerçekleştirebilir hem de Balkanlarda ki Alaca camii gibi Osmanlı izlerini yakından görme fırsatına sahip olabilirsiniz.

Üniversitenin Konumu

Puanla
[OY: 0 Ortalama: 0]

Tarafından desteklenmektedir WordPress. Tarafından tasarlanmıştır WooThemes

Messenger, Instagram ya da WhatsApp üzerinden iletişime geçmek için hemen tıkla! Messenger ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş! Instagram ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş! WhatsApp ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş!